Flux RSS

Damian Draghici

Posted on

A trecut ceva vreme de atunci, dar auzind astazi o melodie „mai altfel” mi-am adus aminte (precum Proust cand gusta din madlena) de un concert care mi-a placut mult: concertul de jazz Damian Draghici.

Eu stiam protagonistul din proiectul Damian Draghici&Brothers si ma asteptam la o descarcare frenetica de energii, dar am avut parte de un concert ca o seara linistita alaturi de un prieten vechi. De ce? Pentru ca printre secventele muzicale se mai intercalau filme „de alta-data”, „prieteni vechi” (Diane Shurr si Eddie Daniels) si povesti din tinerete. Asa am aflat nu doar cum a ajuns sa-si schimbe Draghici stilul, ci si motivele pentru care a facut-o: „am vrut sa arat ca noi tiganii putem, daca vrem, sa fim si altceva decat lautari; dar nu se poate fara studiu, fara carte”.

M-am simitit ca la un interviu in care, desigur, eu eram intervievatorul si el intervievatul dispus sa spuna tot. De fapt, pe el nimeni nu-l intreba nimic. Era o poveste adevarata despre cum reuseste un om (indiferent de etnie) sa treaca peste probleme si sa-si urmeze drumul. Mie mi-a parut un ambitios pentru ca a tinut si tine cu dintii de visul lui de a face jazz. Pentru asta: jos palaria!

Cred ca motivul pentru care am simtit concertul ca pe o regasire cu un vechi prieten a fost acela ca m-am regasit in povestea lui. Damian Draghici este inca o  dovada a faptului ca daca-ti doresti ceva foarte mult si muncesti pentru a-l obtine, ti se poate intampla sa devina realitate 😀

One response »

  1. frumoas articol pacat ca multi nu citesc acest superb articol cel putin pe mine ma impresionat bafta in continuare

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: