Flux RSS

Forever!Forever?

Posted on

Ma gandeam la motivele pentru care oamenii decid sa-si uneasca destinele. M-am documentat si am aflat ca unii o fac ca sa intre in rand cu lumea, altii ca sa se mai distreze la o petrecere sau ca sa mai stranga bani de-o casa/masina (fiecare dupa nevoi).

Dar nu am gasit nicaieri un motiv plauzibil, real. Oare atunci cand decidem ca am ajuns acolo unde spunem „gata, de azi renunt la burlacie” o facem constienti de ceea ce urmeaza sau doar de dragul petrecerii? Eu cred ca cele mai multe dintre fete sunt nerabdatoare sa se vada in rochie alba. Baietii poate astepta petrecerea burlacilor (:P ). Dar pana la urma cred ca toti sunt de acord, cand se trezesc a doua zi de dimineata din betie, ca au facut ceva important pentru viata lor si ca indiferent daca vor continua sau vor da inapoi in fruntea lor tot o sa scrie: casatorit/divortat. Si pana la urma ce preferi: divortat sau burlac?

Cica in viata sa nu regreti niciodata ce ai facut, ci ceea ce nu ai facut. Si cu mariajul cum ramane? Sa o faci de dragul de-a intra in randul celorlalti si peste 20 de ani sa zici: stii, parca m-am cam plictisit…sau mai bine ziceai de la inceput, cand s-a instalat plictiseala? Oare cum e mai bine?

Pe urma mi-am adus aminte cati romani pleaca din tara asta cu gandul ca intr-o zi datoriile se vor fi terminat. Dar nu era mai bine daca nu le aveau de la inceput? Si apoi ma intreb de ce pleaca si  „spuma”. Nu sunt ei cei care au tocit bancile si cartile ca sa ajunga „mari”? Daca ei pleaca, in multinationale cine mai munceste?

Pana acum 6 luni am zis ca eu nu o sa plec niciodata din tara mea, dar mass-media, cumva, mi-a indus starea de nesimtire fata de tara. Incerc in continuare sa ma agat de farama de „patriotism” ( dar e cam mult spus) ramasa ca o lumina la capatul tunelului. Rezist cu greu tentatiei de a pleca. Orice portal de joburi as deschide e imposibil sa nu gasesc macar o slujba pentru strainatate. Chiar o slujba care-mi recunoaste meseria si mi-o respecta, pentru ca acolo e nevoie de oameni cu pregatirea mea. Acolo ei nu sunt doar accesorii ale departamentului de vanzari, consiliere, ziaristica etc.

Adesea m-am intrebat de ce nu au batranii incredere in fortele celor tineri? Nu ei au facut Revolutia? Nu ei au adus multinationalele? Nu ei le platesc pensiile? Daca o iei asa, cine merita un loc in autobuz acum?

Azi am vrut doar sa expun o insiruire de intrebari care mi se plimba printre ganduri de ceva vreme, dar nu am gasit forma in care sa le pun. Si cum imi spunea intr-o zi doamna profesoara Rogojinaru : „daca nu a fost sa fie acum, inseamna ca ti se pregateste ceva mai bun”. Mereu e ceva mai bun dincolo de padure.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: